zaterdag, februari 07, 2004

Pakketje bij moskee in Dronten bevat explosief

DRONTEN - Bij een Turkse moskee aan De Ketting in Dronten is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief aangetroffen. De politie heeft dat zaterdag gezegd.
Tegen middernacht werd een verdacht pakketje bij de moskee gevonden. Specialisten van het Explosieven Opruimings Commando hebben het pakketje op een nabijgelegen grasveld tot ontploffing gebracht. De restanten van het explosief worden voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.
De politie neemt de zaak zeer serieus en heeft een onderzoeksteam van twaalf mensen op de zaak gezet. Er worden geen verdere mededelingen gedaan over het incident.
(Bron)

1 opmerking:

Anoniem zei

Na jaren van speculaties rond de oorzaak van het bompakket bij de turkse moskee in Dronten tast de politie nog steeds in het duister als het gaat om de motieven hiervoor. De een zegt dat het voortkomt uit anti islam sentimenten, de ander zegt een 'kwajongens streek'en ga zo maar door. Het eerste motief is gemakkelijk te ontkrachten want het lijkt voor de hand liggend dat dan de marokkaanse moskee er ook aan had moeten geloven, een kwajongens streek zal het niet zijn geweest want welke kwajongen weet nu hoe je een bom moet fabriceren.
Er zijn veel mensen die haat koesteren tegen bepaalde mensen [families] uit de turkse gemeenschap in Dronten, namelijk al die slachtoffers van afpersing wiens leven al jaren lang onmogelijk wordt gemaakt door een groep turkse internet criminelen uit de gemeente Dronten die er hun werk van hebben gemaakt om mensen met een bepaalde sexuele geaardheid te chanteren en zo geld af te persen,
Sommigen hiervan zijn door wanhoop als gevolg van haatzaaien tegen hen uit het leven gestapt, anderen proberen zich te onttrekken aan de verstikkende greep van deze criminelen, en anderen voor wie geen van vooraf genoemde opties mogelijk is besluiten dan ook een dergelijke actie te ondernemen. Niet door anti islam sentimenten in het algemeen maar vooral omdat ze met rust gelaten willen worden en zo wanhopig zijn geworden door het zieken, sarren, gestalkt worden, gekleineerd worden, uitgelachen worden en uitgescholden worden om hun sexuele geaardheid..door het haatzaaien wat deze turkse criminelen als geen ander kunnen.
Velen van jullie zullen mij dan ook voor gek verklaren maar er zal een dag komen dat deze tekst als klokkeluiders verhaal bewaarheid zal worden. De slachtoffers van deze criminelen weten dat deze criminele activiteiten de oorzaak zijn van deze mislukte aanslag op de turkse moskee in Dronten in 2004, en ook de brandstichting in de turkse gebedsruimte in Biddinghuizen. Ook tal van andere mensen weten dit, maar die durven hierover waarschijnlijk niet te praten want dan lopen ze zelf ook risico's. Sterker nog: ze doen er meestal zelf aan mee wanneer ze een emailtje van een onbekende afzender ontvangen met een sexueel getinte foto erbij waaruit blijkt dat hun buurman of collega homosexueel is..
Bovendien is het erg makkelijk is om te zeggen dat deze bom gelegd zou zijn door iemand met anti islam sentimenten, dat komt wel goed uit.. zo leidt je de discussie een andere kant op en houd je de criminelen een hand boven het hoofd, want die hebben wellicht een belangrijke financiele bijdrage geleverd aan de te bouwen moskee aan de Ketting in Dronten. Geloof mij, er is geen turk in heel de gemeente Dronten die niet begrijpt waar ik het over heb. De komende tijd zal deze tekst op meer plekken en forums gaan verschijnen al is het maar om alle slachtoffers [ dood of levend] te laten weten dat er ook mensen zijn die terug vechten, nu zullen nog veel mensen zeggen dat dit verhaal uit de lucht gegrepen is of een verzinsel..de tijd zal het leren.