dinsdag, februari 03, 2004

Scholieren mishandelen klasgenoot voor de camera

HILDESHEIM - Vier leerlingen van een school voor beroepsonderwijs in het Noord-Duitse Hildesheim hebben bekend een klasgenoot op school maandenlang te hebben mishandeld en hem naakt te hebben gefilmd. Vijf andere scholieren zouden soms hebben meegedaan. Overige klasgenoten keken toe zonder in te grijpen.
Volgens justitie was de mishandeling een publiek geheim op school. De politie nam de hele klas mee voor verhoor op het bureau en arresteerde het viertal, bevestigde een woordvoerder dinsdag. De vier hadden de opnamen van de naakte jongen op het internet gezet.
Uit het onderzoek tot dusver is naar voren gekomen dat het slachtoffer, een achttienjarige jongen, tijdens pauzes in een opslagruimte werd geslagen met stokken en staven. Daarna moest hij zich uitkleden en zijn geschonden lichaam tonen terwijl een videocamera draaide.
De vier verdachten zijn zeventien. De studenten waren volgens de schooldirecteur bezig met een eenjarige beroepsopleiding, nadat zij de middelbare school zonder diploma hadden verlaten. Het slachtoffer wordt psychiatrisch behandeld.
(Bron)

Geen opmerkingen: