maandag, april 26, 2004

Carpoolen met scootmobiels

Scootmobielgebruikers in Tilburg die te weinig kilometers rijden moeten hun gehandicaptenvoertuig inleveren of gaan carpoolen met anderen. De gemeente wil met die maatregel ten minste 150 duizend euro per jaar bezuinigen op de levering van scootmobielen, aldus De Telegraaf.
Tilburg wil onderzoeken of alle 1450 scootmobielen die zijn verstrekt in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) wel voldoende worden gebruikt. De bestuurders moeten daarom in de toekomst een kilometerregistratie bij gaan houden.
Als de wagentjes in de winterperiode tussen oktober en april vier maanden niet of nauwelijks worden gebruikt gaan ze verplicht naar de winterstalling van leverancier Welzorg. De gemeente geeft jaarlijks twee miljoen euro uit aan de huur van de wagentjes.
(Bron)

Wie een kunstgebit heeft, kan zich inschrijven bij de maaltijdplanner. Gezondheidswege mag men drie maaltijden en drie tussendoortjes, en in de resterende tijd heb je dat gebit niet nodig. Omdat mensen allemaal een ander ritme hebben, moet er toch iets te regelen zijn. Zo'n scootmobieler die te weinig rijdt zorgt voor het vervoer van het gebit, en zo los je meerdere problemen in een klap op.

Geen opmerkingen: