woensdag, april 28, 2004

Te koop: gekloonde kat

SAN FRANCISCO - Voor 50.000 dollar (42.000 euro) biedt het Californische bedrijf Genetic Savings & Clone een gloednieuwe kloon van iemands huisdier aan.
Over een paar dagen begint de Amerikaanse onderneming met het reproduceren van negen katten. De procedure is simpel: met cellen van de levende kat wordt een embryo gecreëerd, dat vervolgens zes maanden in een laboratorium groeit. Het proces eindigt met de 'geboorte' van een kat, opgebouwd uit het genetisch materiaal van het origineel.
Genetic Savings & Clone waarschuwt op haar website dat klanten geen volgroeide exacte kopie van hun kat krijgen. Daarnaast garandeert de firma niet dat het dier zich hetzelfde gedraagt als zijn genetische voorganger. Wie niet tevreden is, krijgt van directeur Lou Hawthrone zijn geld terug. Het dier gaat dan naar een adoptiegezin.
Het bedrijf begint bescheiden. Symbolisch genoeg worden in 2004 negen katten gekloond. Volgens de site van het bedrijf is er nog één plekje beschikbaar.
Wie alvast weefsel van zijn dier wil opslaan om later te klonen, kan dat ook doen. Dit kost 1000 dollar (839 euro) per jaar.
Genetic Savings is al jaren betrokken bij het klonen van dieren. In 2000 financierde de onderneming onderzoek aan de universiteit van Texas, waar toen een hond werd gekloond. Later was het betrokken bij het project Copycat. Hieruit vloeide de technologie voort die nu commercieel wordt uitgebuit.
(Bron)

Geen opmerkingen: