woensdag, april 28, 2004

Politie extra alert tijdens Koninginnedag

AMSTERDAM - De politie van Amsterdam zet tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag vierhonderd extra agenten in. Daarmee lopen ongeveer 1200 agenten in de stad om de festiviteiten in de gaten te houden. Vorig jaar had de politie op 30 april achthonderd agenten op de been.
Een belangrijke verklaring voor de extra inzet is de terugkeer van Koninginnenacht, aldus een politiewoordvoerder woensdag. Voor het eerst in negen jaar keert de Koninginnenacht in de hoofdstad terug. Verder is de politie extra alert door de recente bommeldingen op het Centraal Station en een circulerend dreigmailtje over een mogelijke terreuraanslag op Koninginnedag.
In de kettingmail staat dat moslims in moskeeën de oproep hebben gekregen op Koninginnedag uit Amsterdam weg te gaan. "We kijken daar serieus naar", aldus de zegsman. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de e-mail.
Bij de politie zijn de afgelopen dagen ook enkele telefoontjes van bezorgde Amsterdammers binnengekomen. "De geruchten die de ronde doen, zorgen voor de nodige onrust."
De woordvoerder benadrukt dat er "geen concrete aanwijzingen" zijn dat er vrijdag in Amsterdam iets staat te gebeuren. "Maar de wereld is veranderd. Daarom zijn we waakzaam." De extra agenten komen behalve uit het Amsterdamse korps ook uit Limburg en het noorden van het land.
(Bron)

Geen opmerkingen: