maandag, april 26, 2004

Nederlander balbecuet met baas' bestek

Nederlandse werknemers roven de bedrijfskantines in de zomermaanden massaal leeg. Vooral bestek, suikerzakjes en peper- en zoutstelletjes worden op grote schaal ontvreemd. Handig voor op vakantie, of bij de barbecue. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Volgens een schatting van Dominique de Kleer, manager bij een filiaal van La Place in Den Haag, verdwijnen er in de zomer zo'n 500 vorkjes en lepeltjes uit haar restaurant. De Kleer noemt het controleren van bezoekers onmogelijk. "Je kunt niet elke bezoeker als een misdadiger aankijken."
Het gaat niet alleen om bestek, ook kleine zakjes suiker, sambal en ketchup zijn gewilde producten. Volgens manager Fred Haazen van cateringorganisatie Albron gingen er bij een stadsdeelraad van Rotterdam drie dozen sambal per dag doorheen. "Dat aten ze echt niet allemaal meteen op", aldus Haazen.
Plastic bekertjes worden ook met slurven tegelijk meegenomen vanaf de koffiehoek. Gerd Hoffmann, directeur van Hoffmanns Bedrijfsrecherche, ergert zich enorm aan al die kleine diefstallen. "Mensen zien het als een secundaire arbeidsvoorwaarde om af en toe iets van de baas te stelen", zo zegt Hoffmann. Volgens hem heeft een groot deel van de werknemers regels, richting en controle nodig. "Anders zitten ze straks nog met bureaustoelen op de camping."
(Bron)

Geen opmerkingen: