dinsdag, juni 22, 2004

Fysiotherapeuten failliet door nieuwe regels

AMSTERDAM - Steeds meer fysiotherapeuten gaan failliet. Elke maand sluiten drie praktijken de deuren omdat ze het niet meer kunnen bolwerken. Dat bericht De Telegraaf dinsdag. Sinds 1 januari zit fysiotherapie niet meer in de basisverzekering van het ziekenfonds. Het genootschap van fysiotherapeuten luidt de noodklok.
Voorzitter Bas Eenhoorn van het genootschap ontkent dat door de nieuwe wetgeving alleen mensen met lichte klachten wegblijven, en wijst op de preventieve werking van fysiotherapie. "Met die nieuwe wetgeving wordt het paard achter de wagen gespannen. Op termijn zal dat grote gevolgen hebben voor de samenleving", aldus Eenhoorn.
De voorzitter zegt dat de vraaguitval voor behandelingen 15 procent is: "300.000 mensen doen minder vaak een beroep op de fysiotherapeut", zegt Eenhoorn. Het aantal faillissementen is daardoor drastisch gestegen, zegt hij.
(Bron)

Gaat goed zo. Fysiotherapie, gezinshulp, tandarts - allemaal dingen die eerder min of meer vanzelf spraken, en nu alleen nog beschikbaar zijn voor wie geld genoeg heeft om een goede aanvullende verzekering te betalen dan wel de eigen bijdrages of totale kosten op te hoesten.
De zorgzame samenleving is volledig overleden - we zijn terug bij de echte zorgzaamheid, die van familie en vrienden en buren. Heb je die niet of kunnen zij zich dat ook niet veroorloven, sja, jammer dan. De kerken zullen wel weer meer aan bedeling gaan doen denk ik.

Geen opmerkingen: