zaterdag, juni 26, 2004

Rel rond Hitler-verkiezingsfilmpje

WASHINGTON - In de strijd om het Amerikaanse presidentschap is vrijdag een rel uitgebroken rond een promotiefilmpje voor de zittende president George Bush. Daarin worden boze gezichten van onder meer de Democratische rivaal John Kerry en Michael Moore, de maker van de anti-Bush documentaire 'Fahrenheit', afgewisseld met het gezicht van Hitler.
Kerry's campagnewoordvoerder Phil Singer eiste dat de spotjes onmiddellijke werden ingetrokken. Ook eist hij excuses. "Dat George Bush denkt dat het gepast is beelden van Adolf Hitler in zijn campagne te gebruiken, roept ernstige vragen op over zijn geschiktheid om nog vier jaar in het Witte Huis te blijven", aldus Singer.
Woordvoerder Terry Holt van de Bush-campagne heeft ontkend dat hij een direct verband tussen Kerry en de leider van het Derde Rijk wilde leggen. Het spotje zou een reactie zijn op dat van MoveOn.org.
Die politieke actiegroep had voor de Democraten een spotje op internet gezet dat Bush in verband bracht met Hitler. De Kerry-campagne heeft zich daarvan gedistantieerd en MoveOn heeft het filmpje snel verwijderd. Maar volgens Holt was dat incident het bewijs dat de Democraten de retorica op een nieuw dieptepunt hadden gebracht.
(Bron)

Geen opmerkingen: