maandag, juni 21, 2004

LPF wil gekozen bondscoach voor Oranje

UTRECHT - 21/06/04 - LPF-Kamerlid João Varela pleit maandag in Metro voor een democratisch gekozen bondscoach. Na het verlies van het Nederlands Elftal tegen Tsjechië was er veel kritiek op bondscoach Dick Advocaat, en ook Varela is niet te spreken over de capaciteiten van de voormalige coach van PSV en Glasgow Rangers.
Vooral de wissel van linksbuiten Arjen Robben schoot het Kamerlid in het verkeerde keelgat: "Door Robben eruit te halen heeft Advocaat de aanvalskracht verminderd. Het is ongelooflijk dat Advocaat een beslissing als deze neemt terwijl heel Nederland ziet dat het een foute is."
Advocaat kan zich zulke fouten niet veroorloven, meent de LPF'er. "Neem de horecasector bijvoorbeeld. Die floreert tijdens toernooien zoals dit. Daar zijn miljoenen mee gemoeid!" Dat het hem ernst is, bewijst de volgende uitspraak: "Een gekozen bondscoach ligt volledig in lijn met de gekozen burgemeester." Wanneer Varela het plan voor zijn Wet tot Verkiezing van de Bondscoach indient is nog niet bekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: