vrijdag, februari 25, 2005

'Loverboys mikken op volwassenen'

AMSTERDAM - 'Loverboys' richten zich meer en meer op meerderjarige vrouwen, schrijft de Volkskrant vrijdag. Loverboys zijn jongens die meisjes vleien, verleiden en vervolgens in de prostitutie dwingen. Gebeurde dit voorheen vooral bij kwetsbare pubermeisjes en adolescenten, nu wordt het 'werkterrein' naar 18-plussers verlegd. Dat maakt loverboys minder kwetsbaar voor de wet.
De Volkskrant baseert zich op een onderzoek naar 92 loverboys die de afgelopen zeven jaar met justitie in aanraking kwamen. Deze charmante, berekenende jongens zijn meestal allochtoon, hebben een crimineel verleden en opereren alleen. Zij verleiden meisjes met het expliciete doel hen in de prostitutie te laten werken. De 92 werden opgepakt voor mensenhandel.
Van de 137 slachtoffers waarvan de zaak de afgelopen zeven jaar voor de rechter kwam, was slechts elf procent minderjarig. De loverboys leren de wet en de handhaving daarvan steeds beter kennen. Het is makkelijker vol te houden dat een meerderjarige vrouw vrijwillig achter de ramen zit, dan wanneer het slachtoffer minderjarig is.
De nieuwe 'doelgroep' is in meerderheid (75 procent) jonger dan 24 jaar. Sommigen worden voor hun achttiende jaar 'klaargestoomd' om na hun verjaardag in de seksindustrie te verdwijnen.
(Bron)

Geen opmerkingen: