zaterdag, februari 26, 2005

Weisglas: optreden Donner kleinzielig

DEN HAAG - Tweede-Kamervoorzitter Weisglas vindt dat de brief die minister Donner (Justitie) afgelopen week naar de Tweede Kamer stuurde over de beveiliging van de Kamerleden Hirsi Ali (VVD) en Wilders (Groep Wilders) niet door de beugel kan. Hij vindt de verwijten in de brief "buiten proportie" en betitelt het optreden van Donner als "kleinzielig".
"Ik ben er bijvoorbeeld echt van overtuigd dat Wilders op een cel slaapt", zegt Weisglas zaterdag in een interview met de Geassocieerde Pers Diensten (GPD). "Om deze Kamerleden nu allerlei verwijten te gaan maken. Dat vind ik zo kleinzielig."
Donner wilde afgelopen dinsdag in een brief aan de Kamer het beeld rechtzetten als zou de overheid niet geprobeerd hebben een vaste, goed beveiligde woning te vinden voor de zwaar bedreigde Kamerleden Hirsi Ali en Wilders. Uit onvrede over het uitblijven aan goede huisvesting had Hirsi Ali vorige week de onderduikadressen van zichzelf en Wilders bekendgemaakt. Voor Wilders is dat Kamp Zeist, voor Hirsi Ali was dat het marineterrein in Amsterdam.
Tot ergernis van Wilders meldde Donner afgelopen week dat het Kamerlid niet in een cel verblijft. Bovendien schreeft de CDA-minister aan de Kamer dat Wilders zelf de voorkeur had gegeven aan deze verblijfplaats. Wilders ontkende dat meteen.
Op haar beurt ontkende Hirsi Ali de mededeling van Donner dat zij eerder een aangeboden woning heeft geweigerd. Wilders en Hirsi Ali oordeelden dat Donner in zijn brief de "halve waarheid" sprak.
(Bron)

Geen opmerkingen: