donderdag, augustus 11, 2005

Arrestaties na recordroof in Braziliƫ

BRASILIA - De Braziliaanse politie zegt twee personen te hebben aangehouden in verband met de grootste bankroof in de geschiedenis van het land, waarbij inbrekers een bedrag van ruim 58 miljoen euro buitmaakten. De politie heeft een zeer klein deel van de buit, naar schatting 0,6 procent, teruggevonden.
De aanhoudingen vonden plaats in de stad Minas Gerais. De politie heeft beslag gelegd op twee auto's die kennelijk met een deel van de buit waren gekocht.
De inbrekers groeven een tachtig meter lange tunnel om bij de kluis van de bank in Fortaleza te kunnen komen. De bankroof werd maandag ontdekt. Volgens de autoriteiten moeten de dieven drie maanden bezig zijn geweest met het graven van de tunnel.
De daders hadden een huis gehuurd van waaruit zij met hun graafwerkzaamheden waren begonnen. Zij hadden een hoveniersbedrijf als dekmantel, zodat zij grote hoeveelheden aarde konden afvoeren zonder argwaan te wekken. De politie vermoedt dat tot twintig personen bij de roof betrokken zijn geweest.
De tunnel, die versterkt was met plastic en voorzien was van een houten vloer en elektrische verlichting, eindigde recht onder de kluis van de bank. Het is de politie een raadsel hoe de dieven door de betonnen vloer van de kluis konden breken en 3,5 ton aan papiergeld konden stelen, zonder de bewegingssensoren te activeren.
(Bron)

Ik blijf dat detail briljant vinden: dat ze de uitgegraven grond waarschijnlijk gewoon verkocht hebben. Ik probeer me voor te stellen hoe dat gegaan is, graven, graven, graven, met de hoop op die buit, en intussen die grond maar afvoeren...

Geen opmerkingen: