donderdag, augustus 11, 2005

'Kilometervergoeding omhoog naar 21 cent'

De belastingvrije kilometervergoeding moet omhoog naar 21 cent. Dat heeft de ANWB geconcludeerd naar aanleiding van nieuwe berekeningen. Volgens de wegenwacht voldoet de huidige vergoeding van 18 cent niet meer, omdat autobezit en ?gebruik anno 2005 een stuk duurder zijn dan twee jaar geleden. Toen werden de huidige vergoedingen vastgesteld.
De gestegen kosten voor onderhoud en de hoge olieprijzen moeten meegenomen worden in de compensatie, vindt de ANWB. De VVD schaart zich achter dit plan en wil dat minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) de prijs voortaan jaarlijks vaststelt.
De belastingvrije vergoeding wordt gebaseerd op de variabele kosten van de auto zoals het onderhoud van autobanden en het gebruik van brandstof. De compensatie wordt door werkgevers betaald aan werknemers die de auto gebruiken voor het zakelijk verkeer. De wegenwacht is volgens woordvoerder Markus van Tol van mening dat het bedrag uit 2003 niet meer 'past' omdat de omstandigheden zijn veranderd.
VVD-woordvoerder Pieter Hofstra wil dat de regering de vergoeding voortaan jaarlijks vaststelt. Zo kan de prijs beter worden afgestemd op de gemaakte kosten. Het Kamerlid wil tijdens de behandeling van het Belastingplan op Prinsjesdag van Zalm horen wat hij ervan vindt. Als zijn partijgenoot niet ingaat op dit voorstel zal Hofstra in het najaar zelf stappen ondernemen.
(Bron)

Zolang de uitkeringen niet geïndexeerd worden, mag die vergoeding gelijk blijven.

Geen opmerkingen: