zondag, maart 11, 2007

'Al-Qaeda wilde Brits internet platleggen'

LONDEN - Al-Qaeda heeft gepoogd om het internet in Groot-Brittannië plat te leggen. Dat meldt de Sunday Times op gezag van een niet bij name genoemde veiligheidsfunctionaris.
Bij invallen vorig jaar in Zuid-Engeland trof de Metropolitan Police computerbestanden aan die erop duiden dat terreurverdachten het voorzien hadden op een streng beveiligde internetcentrale in Londen. De meeste internetdata naar en van Groot-Brittannië passeert die centrale, inclusief bedrijfs- en beursgegevens.
De terroristen waren van plan om de centrale te infiltreren en mogelijk op te blazen. De Metropolitan Police was zondag niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.
MI5, de binnenlandse geheime dienst, ontdekte volgens de Sunday Times vorig jaar aanwijzingen dat terreurverdachten gegevens hadden verzameld over de omvangrijke gasfaciliteiten in Bacton. Gewapende beveiligers werden ingezet om het complex te bewaken.
De terreurdreiging in Groot-Brittannië is reëel, claimt het hoofd van MI5, Dame Eliza Manningham-Buller. Zestienhonderd verdachten zouden vorig jaar zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van aanslagen. In de zomer van 2005 vielen bij zelfmoordaanslagen op het openbaar vervoer in Londen 52 doden. Zeker zes aanslagen zouden sindsdien zijn voorkomen.
(Bron)

Als we straks maar geen preventieve stillegging krijgen.

Geen opmerkingen: