donderdag, maart 15, 2007

Groen licht voor testritten RandstadRail

DEN HAAG - De Haagse vervoerder HTM voert sinds donderdagochtend testritten uit op de Erasmuslijn tussen Nootdorp en Den Haag Centraal Station.
De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft daarvoor toestemming gegeven, zo meldde een woordvoerder van de gemeente donderdag.
De inspectie legde het grootste deel van de RandstadRail op 29 november stil na een reeks ontsporingen. Bij het ernstigste incident vielen zeventien gewonden.
De ritten worden uitgevoerd met lege voertuigen en zijn bedoeld om onder meer de rails, wissels en beveiliging te testen. Als de testritten goed verlopen, begint het proefbedrijf. De voertuigen rijden dan volgens dienstregeling, maar nog zonder passagiers. Het is nog onduidelijk wanneer reizigers weer gebruik kunnen maken van dit deel van de Erasmuslijn. Tussen Nootdorp en Rotterdam Hofplein rijden wel voertuigen met passagiers.
Het vervoer op de RandstadRail richting Zoetermeer ligt nog steeds stil. Volgens de zegsvrouw is het nog onduidelijk wanneer de testritten hier aanvangen.
(Bron)

Geen opmerkingen: