maandag, maart 12, 2007

Treinbotsing bij Amsterdam Muiderpoort

AMSTERDAM - Op station Amsterdam Muiderpoort is maandagavond een intercity uit Amersfoort op een lege dubbeldeks passagierstrein gebotst. De machinist van die trein raakte bekneld.
Hij kon worden bevrijd en is lichtgewond. In de passagierstrein raakte niemand gewond. Alle passagiers uit de trein uit Amersfoort konden op eigen gelegenheid de trein verlaten. Dat maakte een woordvoerder van de spoorwegpolitie bekend.
De botsing gebeurde rond 18.30 uur. Tussen Amsterdam en Utrecht en tussen Amsterdam en Amersfoort rijden nu geen treinen. Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.
Volgens de NS zal het treinverkeer maandag niet meer worden hervat. Onderzoek en opruimwerkzaamheden zullen enige uren in beslag nemen.
Of dinsdagochtend de treinen weer volgens het spoorboekje rijden, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Hij adviseerde reizigers de informatieborden op de stations en reisinformatie via teletekst in de gaten te houden.
Rover, de belangenorganisatie van reizigers in het openbaar vervoer, stelde in een reactie dat het "bergafwaarts" gaat met de veiligheid op het spoor.
"Onlangs waren er nog stevige aanrijdingen in Arnhem en Rotterdam, nu gaat het mis in Amsterdam", aldus Rikus Spithorst van Rover. "We kennen de oorzaak van deze botsing nog niet, maar de situatie is bijzonder zorgelijk."
(Bron)

Geen opmerkingen: