maandag, maart 12, 2007

OM eist cel voor seks minderjarige chatvriendinnetjes

ARNHEM - Een 27-jarige militair die in 2006 seks had met twee minderjarige chattende Duitse meisjes, verdient wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft een celstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De officier van justitie in Arnhem eiste die straf maandag voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.
De militair J.J. uit Helmond gaf tegenover de rechtbank toe dat hij met beide meisjes seks heeft gehad, maar stelde dat hij niet wist dat dat strafbaar was als de meisjes het zelf wilden. De ongeveer veertien jaar oude meisjes kende hij van internet.
De een maakte internetradio op hetzelfde station als hijzelf. De man zocht haar op bij haar ouders in Duitsland en nodigde haar een keer uit in zijn huis in Helmond. Het andere meisje kende hij van een chatsite, van waaruit in Duitsland een ontmoetingsdag werd georganiseerd onder de chatters.
Behalve voor gemeenschap en ontucht met de minderjarige meisjes, eiste de officier van justitie de straf ook wegens vervaardiging en bezit van kinderporno. De recherche achterhaalde meerdere gewiste plaatjes en filmpjes op zijn computer. Ook zijn plaatjes gevonden die hij mogelijk zelf heeft gemaakt van een van de meisjes.
J. werd aangehouden in zijn woning in Helmond, nadat kinderen uit de speeltuin voor zijn woonkamerraam hem zichzelf hadden zien bevredigen.
(Bron)

Geen opmerkingen: