vrijdag, maart 16, 2007

Chelsea weert selderij uit stadion

AMSTERDAM - Supporters van Chelsea mogen niet meer met selderij gooien tijdens thuiswedstrijden. De Londense club waarschuwde de eigen aanhang vrijdag dat het gooien van de groente een stadionverbod oplevert. De fans op Stamford Bridge gooien al meer dan twintig jaar selderij vanaf de Shed End-zuidtribune en zingen daarbij een seksueel getint liedje.
De traditie rond het gooien van selderij stamt uit het begin van de jaren tachtig. De harde kern van de Blues verzon de tekst "Celery, celery. If she don't cum I'll tickle her bum with a lump of celery" op het destijds populaire popliedje 'Ask old brown to tea' van Chas Hodges. Hodges was lid van het duo Chas & Dave, twee grote fans van stadsgenoot Tottenham Hotspur, die veel liedjes over hun club schreven.
De Engelse voetbalbond FA stelde onlangs een onderzoek in naar het gooien van selderij op Stamford Bridge. Chelsea waarschuwt de eigen fans nu de traditie per direct te staken.
"Iedereen die vanaf nu nog selderij meeneemt naar het stadion kan de toegang worden geweigerd. Wie betrapt wordt op het gooien ervan krijgt een stadionverbod opgelegd. Het gooien van materiaal op een voetbalveld, inclusief selderij, is een strafbaar feit dat een strafblad kan opleveren."
Het is de club ernst: er is zelfs een speciaal telefoonnummer geopend waarop selderij-gooiende fans kunnen worden aangegeven.
(Bron)

Geen opmerkingen: