dinsdag, oktober 23, 2007

Vermiste voetballertjes gevonden in kleedkamer

AMSTERDAM - Twee jongetjes van 11 jaar uit Heerlen zijn maandagavond urenlang vermist geweest. Ze waren na een voetbaltraining opgesloten in een kleedkamer. Na de training zouden ze direct naar huis komen. Toen ze niet verschenen, sloegen de ouders alarm.
Onder meer een helikopter werd ingezet. Een speurhond van de politie spoorde de fietsen van de twee op bij hun voetbalclub, waarna ook de jongens werden gevonden.
De jongens gingen om 19.00 uur trainen en spraken met hun ouders af dat ze om 19.30 uur direct naar huis zouden fietsen. Om 22.00 uur trok een van de ouders bij de Limburgse politie aan de bel, waarna een zoekactie op touw werd gezet.
De zorg om de kinderen werd volgens de politie gevoed doordat die dag bij de politie drie meldingen waren binnengekomen over mannen die kinderen aanspraken. Dat bleek niets met de vermissing van de kinderen te maken te hebben.
Na een zoekactie door 25 agenten, een politiehond, de brandweer en een politiehelikopter werden de jongens na vier uur uit de kleedkamer bevrijd. Iemand bleek de ruimte op slot te hebben gedaan in de veronderstelling dat niemand meer aanwezig was.
(Bron)

Geen opmerkingen: