zaterdag, november 10, 2007

FNV-leden willen meer erkenning mantelzorg op werk

AMSTERDAM - Ruim acht op de tien FNV-leden willen dat mantelzorg meer erkenning krijgt. Dat blijkt uit een eerste onderzoek van de FNV onder circa 2500 leden.
Zo moeten er volgens de vakbondsleden in de cao afspraken worden gemaakt over flexibele werktijden, meer mogelijkheden voor (on)betaald verlof en betere ondersteuning van bijvoorbeeld een arbodienst in het geval zij voor een naaste met gezondheidsproblemen moeten zorgen.
Dat blijkt uit een eerste onderzoek van de FNV onder circa 2500 leden. Dat heeft een woordvoerster van de vakcentrale vrijdag bekendgemaakt aan de vooravond van de Dag van de Mantelzorg.
De FNV heeft ook al aangekondigd om tijdens de komende cao-onderhandelingen werkgevers te vragen voorzieningen te treffen, zodat mantelzorgers de zorg voor een zieke of gehandicapte naaste beter kunnen combineren met hun werk.
Verder moet de overheid volgens de vakcentrale meer betaald zorgverlof voor mantelzorgers regelen op het niveau van het minimumloon dan de twee werkweken die nu mogelijk is.
De FNV-woordvoerster stelt dat de samenleving er belang bijheeft dat mensen de zorg voor een naaste op zich nemen, omdat het de reguliere gezondheidszorg ontlast.
(Bron)

Geen opmerkingen: