vrijdag, november 09, 2007

Meer dan 30.000 zelfdodingen in Japan in 2006

Werkgevers en lokale autoriteiten in Japan moeten met de overheid samenwerken om het alarmerende aantal zelfdodingen te verminderen, zo heeft een woordvoerder van de Japanse regering vrijdag gezegd. In 2006 pleegden 32.155 Japanners zelfmoord.
Hoewel het aantal zelfdodingen ten opzichte van 2005 met 397 afnam, bezet Japan volgens data van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de negende plek ter wereld wat betreft het aantal zelfdodingen per hoofd van de bevolking, meldt de Japanse regering in een rapport.
Volgens regeringswoordvoerder Nobutaka Machimura zijn de economische recessie en moeilijkheden op de werkvloer de voornaamste oorzaak van het hoge aantal zelfdodingen. "Dit is een probleem dat de samenleving als geheel moet aanpakken", zei hij.
"Suïcidaliteit kan gezien worden als een ziekte van de ziel en we moeten manieren vinden om dat te behandelen."
De Japanse overheid heeft een aanzienlijk geldbedrag uitgetrokken voor hulp aan mensen die met een depressie of andere psychische problemen kampen. In juni keurde het kabinet een reeks maatregelen goed die het aantal zelfmoorden de komende tien jaar met 20 procent moeten verminderen.
De stappen richten zich op het tegengaan van werkloosheid, het stimuleren van geestelijke hulp op de werkvloer en het filteren van websites die zelfmoord promoten.
Uit het overheidsrapport blijkt dat bij de helft van de zelfdodingen in 2006 gezondheidsproblemen een rol speelden. Andere oorzaken waren financiële problemen en problemen thuis. Van de mensen die zichzelf van het leven beroofden was 48 procent werkloos.
Het aantal zelfdodingen in Japan schoot in 1998 voor het eerst boven 30.000 als gevolg van een economische recessie die veel mensen bankroet, werkloos en wanhopig maakte.
(Bron)

Geen opmerkingen: