woensdag, november 07, 2007

Jaarlijks 3400 wintersporters naar ziekenhuis

AMSTERDAM - Jaarlijks gaan 3400 Nederlandse wintersporters na een ongeval op een buitenlandse piste of op een Nederlandse skikunstbaan naar het ziekenhuis. Dat blijkt uit een woensdag uitgebracht onderzoek in opdracht van Consument en Veiligheid. Aanleiding voor het onderzoek is de campagne 'Voorkom blessures'.
In de periode 2001-2005 kwamen elk jaar gemiddeld 2200 skiërs en 1200 snowboarders na een ongeval op de spoedeisende hulpafdeling terecht. Daarvan moesten ongeveer negentig skiërs en een tiental snowboarders in het ziekenhuis blijven.
Onder de snowboarders die in het ziekenhuis belanden, bevinden zich twee keer zo veel mannen als vrouwen. Bijna tweederde van de slachtoffers is jonger dan 25 jaar. Ongeveer de helft van de snowboarders liep een fractuur op.
Bij de skiërs zijn evenveel mannen als vrouwen behandeld. Tweederde is ouder dan 25 jaar. Van de skiërs liep ongeveer een derde een breuk op.
Volgens Consument en Veiligheid is het naleven van de pisteregels een simpele maatregel om ongelukken te voorkomen. Ook is voor iedereen, van beginner tot vergevorderde, een goede voorbereiding van belang.
(Bron)

Ja, sporten is gezond.

Geen opmerkingen: