vrijdag, november 09, 2007

Nog steeds tienduizenden aanvragen schuldregeling

DEN HAAG - Het aantal mensen dat om schuldhulpverlening vraagt is, na een daling in de eerste zes maanden van dit jaar, in de tweede helft van 2007 weer gestegen.
De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) verwacht dat het totale aantal aanvragen dit jaar zal uitkomen op hetzelfde niveau als in 2006. Toen meldden zich 46.000 mensen met een problematische schuld bij de NVVK.
Dat zei NVVK-voorzitter Ger Jaarsma donderdag in den Haag bij het jubileumcongres van de vereniging die 75 jaar geleden werd opgericht. Een gezin dat aanklopt bij de NVVK heeft een gemiddelde schuld van 22.000 euro, verdeeld over elf schuldeisers.
Ongeveer driekwart van hen heeft een uitkering, een kwart heeft inkomen uit werk.
Op het congres, waarbij ook prinses Máxima aanwezig was, pleitte de Haagse wethouder Henk Kool voor een speciaal fonds waaruit hulp aan mensen met problematische schulden kan worden betaald. Dat fonds moet wat hem betreft gevoed worden met de boetes die kredietverstrekkers krijgen wanneer zij zich niet houden aan de reclameregels.
Ook wil hij een heffing van 0,25 cent op elke toetsing van een aanvraag voor een lening bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Ook dat 'kwartje van Kool' moet in het fonds komen.
(Bron)

Geen opmerkingen: