woensdag, april 30, 2008

'Actie streekvervoer groot succes'

UTRECHT - In vrijwel het hele land hebben chauffeurs gehoor gegeven aan de oproep van de bonden om woensdag geen plaatsbewijzen te controleren of strippenkaarten te stempelen. "De actie is een groot succes", stelde CNV Stads- en Streekvervoer woensdag.
Volgens de bond doet meer dan 90 procent van de chauffeurs mee aan de acties. Alleen in West- en Midden-Brabant en Friesland doen de chauffeurs niet mee. In Brabant voorzagen de chauffeurs problemen als ze wel mee zouden doen.
In Friesland hoefden mensen woensdag sowieso niet te betalen voor het openbaar vervoer omdat de koningin die provincie aandeed, weet de CNV.
Een woordvoerster van de werkgevers in het streekvervoer stelt dat ongeveer 90 procent van de chauffeurs meedoet aan de acties en dat alles rustig verloopt.
In Amsterdam en op sommige plaatsen in Friesland is een grote toestroom van reizigers. Maar of dat maken heeft met de acties of dat het gewoon druk is in verband met Koninginnedag kan ze niet zeggen.
De chauffeurs in het stads- en streekvervoer voeren actie voor een betere cao. Ook voor Hemelvaartsdag, 5 en 6 mei en Pinksteren staan zogeheten publieksvriendelijke acties gepland.
(Bron)

Geen opmerkingen: