vrijdag, mei 02, 2008

Rotterdamse 1 mei-demonstratie loopt uit de hand

ROTTERDAM - Het ging donderdag "even mis" bij een 1 mei-demonstratie in Rotterdam. De politie kreeg het aan de stok met demonstranten die opriepen tot het socialisme. Dat liet een woordvoerder van de politie weten.
De demonstratie begon voor het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel. In een stoet vertrokken de demonstranten richting het Schouwburgplein. Ter hoogte van de West-Kruiskade en 1e Middellandstraat ontstond een vechtpartij. De politie arresteerde daarbij een persoon.
Omstanders waren het hier niet mee eens. "Ze gooiden wat dingen naar de politie, sloegen met stoelpoten en de politie moest ingrijpen en hun wapenstok gebruiken om orde en rust terug te krijgen", aldus de zegsman.
De mobiele eenheid werd niet ingezet. Wel zette de politie extra personeel in: waren eerst twintig politiemensen bij de demonstratie aanwezig, al snel werden dat er vijftig.
De stoet ging verder naar het Schouwburgplein waar de politie nog drie arrestaties verrichtte. Rond half zes was de rust teruggekeerd. De vier aangehouden personen werden opgepakt voor openlijke geweldpleging en opruiing. Zij zitten nog vast.
De Dag van de Arbeid op 1 mei is een feestdag van de socialistische en communistische arbeidersbeweging.
(Bron)

Geen opmerkingen: