dinsdag, april 29, 2008

Ruim helft sektemeisjes Texas zwanger

AUSTIN - Ruim de helft van de meisjes tussen de veertien en zeventien jaar oud die onlangs zijn weggehaald bij een polygame sekte in het westen van de Amerikaanse staat Texas, is zwanger of is al moeder.
Het gaat om 31 van de 53 meisjes, aldus Amerikaanse media dinsdag. In totaal werden 463 kinderen weggehaald bij de sekte.
De kinderen zijn van een afgelegen boerderij gehaald waar ze bij de sekte van Warren Jeffs leefden. Volgens de advocaat van de sekte kloppen de cijfers niet en zijn sommige meisjes onjuist als minderjarigen bestempeld. Hij verwacht binnenkort de juiste gegevens van sekteleden te ontvangen.
De sekte, de Fundamentele Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste Dagen (FLDS), praktiseert polygamie en huwelijken met minderjarigen. Sekteleider Jeffs is vorig jaar tot tien jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid aan verkrachting.
(Bron)

De FLDS vindt dat meiden op hun dertiende klaar zijn om te trouwen, al dan niet wettelijk. (Als een man al getrouwd is, kan ie niet nogmaals trouwen, maar dan is het een 'spiritueel huwelijk' - met als enige verschil dat er geen trouwboekje is.)
(Verhelderend boek hierover: In de ban van de hemel, door Jon Krakauer. Het uitgangspunt is een moord die twee maniakken pleegden omdat ze daartoe opdracht van god hadden gekregen, maar gelukkig bevat het boek meer dan alleen dat verhaal.)

Geen opmerkingen: