zondag, april 27, 2008

'Oostenrijkse 24 jaar in kelder en misbruikt'

WENEN - In Oostenrijk is zondag een extreem geval van incest bekend geworden. De politie liet weten dat een 73-jarige man is opgepakt, die wordt verdacht van het 24 jaar lang opsluiten van zijn 42-jarige dochter in een kelder. De man zou zeven kinderen bij Elisabeth F. hebben verwekt.
Eén kind is volgens de politie overleden. De andere kinderen zijn tussen de vijf en twintig jaar oud. Het gaat om drie jongens en drie meisjes, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.
DNA-onderzoek moet definitief uitsluitsel geven of de kinderen zijn voortgekomen uit het misbruik van de vrouw door haar vader.
De zaak kwam aan het rollen toen een twintigjarige vrouw doodziek werd opgenomen in een ziekenhuis in Amstetten, tussen Wenen en Linz.
Zij is waarschijnlijk een van de kinderen die geboren is uit het misbruik. Omdat de artsen niet weten wat de patiënte mankeert, riep het ziekenhuis haar spoorloos verdwenen moeder op zich te melden.
Daarna ging ook de politie naar de vrouw op zoek. De vrouw is inmiddels terecht en zij en haar andere kinderen krijgen professionele begeleiding.
In het huis van de 73-jarige Josef F., waar zijn twintigjarige vermoedelijke (klein)dochter bewusteloos werd gevonden, lag ook een brief van de 42-jarige moeder.
De tekst wekte argwaan bij de autoriteiten. "Zoek me niet, want dat zou zinloos zijn en zou mijn leed en dat van de kinderen verergeren."
Volgens de politie maakte Elisabeth F. tijdens het verhoor een psychisch zeer verwarde indruk en was zij er lichamelijk slecht aan toe.
Pas nadat de politie haar in een lang gesprek de verzekering had gegeven dat ze niet meer in contact met haar vader hoefde te komen en dat voor haar kinderen wordt gezorgd, wilde de 42-jarige vrouw vertellen wat haar is overkomen.
Ze liet de politie weten dat ze al sinds haar elfde geregeld door haar vader seksueel werd misbruikt. In augustus 1984 zou Josef F. haar in de kelder hebben gelokt en haar handboeien hebben omgedaan.
Volgens haar getuigenis is de vrouw in de jaren daarna doorlopend door haar vader misbruikt. "De verklaringen van de 42-jarige vrouw komen zeer geloofwaardig over", zei Gerhard Sedlacek van het Openbaar Ministerie.
Uit het seksueel misbruik zouden zeven kinderen zijn geboren, van wie er een is overleden. Drie van de kinderen werden door verwanten en de 73-jarige incestpleger en diens vrouw opgevoed en gingen naar school. De man zou tegen familieleden hebben gezegd dat hij de kinderen had geadopteerd.
De drie andere kinderen werden samen met hun moeder in de kelder opgesloten. Rosemarie F., de echtgenote van de 73-jarige man, zei dat ze geen weet had van de in de kelder gevangen gehouden kinderen.
Anderhalf jaar geleden werd Oostenrijk opgeschrikt door het verhaal van Natascha Kampusch, een meisje dat in 1998 op 10-jarige leeftijd verdween en in 2006 aan haar ontvoerder wist te ontkomen.
Kampusch werd door haar ontvoerder, die na haar vlucht zelfmoord pleegde, vastgehouden in een onderaards kamertje. Het Oostenrijkse parlement besloot onlangs tot een parlementaire enquête naar de ontvoering van Kampusch.
(Bron)

Geen opmerkingen: