vrijdag, april 18, 2008

Cola geneest Chinese vrouw

Chinese artsen hebben een prop in het maagdarmkanaal van een 73-jarige vrouw met behulp van één blikje cola verwijderd. De prop verdween toen de artsen de frisdrank bij de vrouw inspoten. Dat bericht het medisch weekblad de Huisarts.
Cola blijkt het wondermiddel te zijn om een geval van fytobezoar te genezen. Een fytobezoar is een prop van onverteerbaar voedsel dat zich nestelt in het maagdarmkanaal.
Het zuur in de cola zorgde waarschijnlijk voor het oplossen van vezels. Verder zit er in cola ook het zuur NaHCO3, dat ervoor zorgt dat slijm oplost. De CO2-bubbels in de cola hebben een functie bij het uiteentrekken van de prop.
Vooral mensen die regelmatig plantaardig voedsel eten met een hoog gehalte aan onverteerbare bestanddelen kunnen last krijgen van deze aandoening. Mensen die al eerder last hebben gehad van bijvoorbeeld een vertraagde maaglediging zijn het meest vatbaar voor de aandoening.
De colamethode kan een alternatief zijn voor de klassieke behandeling, omdat de resultaten daarvan nogal eens tegen vallen.
(Bron)

Soort mensvriendelijke gootsteenontstopper...

Geen opmerkingen: