zaterdag, april 19, 2008

Journalisten nachtje achter de tralies

UTRECHT - Acht journalisten verdwijnen zondag achter de tralies van het nieuwe cellencomplex van de regiopolitie Utrecht in Houten.
Ze hebben niets misdaan, maar maken gebruik van een aanbod van de politie om te ervaren hoe het is om een nacht in een cel door te brengen.
Het gaat hierbij om een van de activiteiten die georganiseerd zijn rond de officiƫle opening van het honderd cellen tellende complex.
De journalisten worden bijna gelijk behandeld als gewone verdachten, aldus politiewoordvoerder Thomas Aling. "Veters, riemen, sieraden en de telefoon moeten ze afgeven. Ze mogen alleen wel een notitieblok, camcorder of een geluidsopnameapparaat meenemen."
De inventaris van de politiecel is sober, alleen een bed met een matras, een toilet, verlichting en een radio. Luchten is er niet bij, dat gebeurt alleen overdag. 's Ochtends krijgen de journalisten een sneetje brood en een kop koffie en daarna mogen ze weg.
Verslagen van het nachtje cel zijn te verwachten bij onder meer NOS-radio en tv, AD/UN, RTV Utrecht, NRC en Nieuwe Revu.
(Bron)

Een radio in de cel? Ik ken de variant 'geen radio' en de variant 'centrale radio net niet goed afgestemd op zender met gruwelijke muziek'.
En als je weet dat je 's ochtends weer wordt vrijgelaten, terwijl je je werkspullen bij je hebt, dan is het toch heel anders...

Geen opmerkingen: