woensdag, april 16, 2008

Vrouw moet riante 'fooi' terugbetalen

AMSTERDAM - Een vrouw uit Lelystad moet het geld dat een woontextielzaak per ongeluk aan haar had overgemaakt terugbetalen. Dat heeft de rechtbank Zwolle-Lelystad dinsdag bepaald. De vrouw vond dat ze het geld gewoon kon houden.
Woontextielzaak Roobol in Barendrecht wilde eind vorig jaar 25 duizend euro overmaken naar een Zweedse rekening, maar dat geld kwam terecht bij de vrouw in Lelystad, die hetzelfde rekeningnummer heeft.
De vrouw had twintigduizend euro al terugbetaald, laat een woordvoerder van Roobol weten. "We zijn blij met de uitspraak, we hadden niet anders verwacht. De vrouw mag ons zo snel mogelijk terugbetalen."
De rechtbank bepaalde dat ze de resterende vijfduizend euro met rente moet overmaken. Ook draait ze op voor de proceskosten, ruim negenhonderd euro. Het bedrijf had ook een vergoeding geƫist voor onder meer administratieve kosten. Dat wees de rechtbank af wegens onvoldoende onderbouwing.
De vrouw, die donderdag bij de behandeling van de zaak overigens niet kwam opdagen in de rechtbank, wilde het geld houden. Volgens dagblad De Pers stond ze drieduizend euro rood. Daarnaast zou ze voor tweeduizend euro de bloemetjes buiten hebben gezet.
(Bron)

Het is ook wel een pietsje dom als je denkt dat je daarmee wegkomt. Hoe groot de verleiding misschien ook is.

Geen opmerkingen: