zondag, april 13, 2008

Lonely Planet-schrijver bekent plagiaat

MELBOURNE - Eén van de schrijvers van de populaire reisboekenserie Lonely Planet heeft toegegeven dat hij grote delen van zijn boeken heeft bedacht.
Ook zou hij plagiaat hebben gepleegd en drugs hebben verkocht om zijn salaris aan te vullen. Dat meldden Australische media zondag.
De bekentenissen van schrijver Thomas Kohnstamm hebben in Australië een hoop stof doen opwaaien. Lonely Planet is één van de meest vermaarde reisgidsenseries ter wereld. De boeken gaan jaarlijks wereldwijd meer dan zes miljoen keer over de toonbank.
Kohnstamm heeft naar eigen zeggen aan meer dan een dozijn Lonely Planet boeken gewerkt. In één geval heeft hij het land waar hij over schreef niet eens bezocht. "Ze betaalden me niet genoeg om naar Colombia te gaan", aldus de auteur.
Kohnstamm heeft een boek geschreven over zijn ervaringen. Volgens de reisboekenuitgever geven zijn uitlatingen geen goed beeld van Lonely Planet.
De reisboeken waar Kohnstamm aan heeft gewerkt zijn inmiddels door de uitgever onder de loep genomen. Er zouden geen fouten zijn gevonden.
(Bron)

Hij zou via een vriendin op de ambassade informatie hebben gekregen, dus hij heeft wel een béétje moeite gedaan ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

zolang er geen fouten inzitten kan het mij niet schelen of die gozer er nou geweest is of niet, als de informatie maar klopt

Anoniem zei

Zit wat in ;-)