woensdag, april 16, 2008

Complicaties van rimpelvullers behandelbaar

Vijf cosmetisch artsen hebben zich toegelegd op een nieuwe techniek om complicaties van permanente rimpelinspuitingen te behandelen: Intraleasional Laser Treatment (ILT).
Permanente injectables kunnen complicaties geven, zoals verhardingen, kapselvorming, toenemende zwellingen of granulomen en ontstekingen. Tot voor kort was er weinig anders mogelijk dan chirurgische verwijdering van het materiaal met littekens tot gevolg.
Permanente injectables hebben vaak een plasticachtige structuur en sommigen zijn ook temperatuurgevoelig. De nieuwe techniek maakt gebruik van een dunne laserfiber, waarmee de ingespoten substantie onderhuids verwarmd wordt. Hierdoor wordt de substantie vloeibaar.
De gel kan dan relatief eenvoudig verwijderd worden door een klein gaatje in de huid te prikken. Dit heeft geen blijvende littekens tot gevolg. Naast versmelting van de filler, wordt ook de biofilm gesteriliseerd en het kapsel vernietigd.
Geschikte fillers die verwijderd kunnen worden zijn Bio-Alcamid, Dermalife, Dermapolymeren en andere wateroplosbare fillers. Vetoplosbare fillers, zoals siliconenolie, reageren niet. En ook granulomen waarin geen fillersubstantie meer aanwezig is, kunnen niet verwijderd worden.
(Bron)

Klinkt allemaal heel eng.

Geen opmerkingen: