woensdag, mei 21, 2008

Bereikbaarheid politie onder de maat

De bereikbaarheid van het politienummer 0900-8844 voor niet spoedeisende zaken laat te wensen over. Dat staat in het Jaarverslag Nederlandse Politie 2007 dat dinsdag naar de Tweede Kamer is verstuurd.
Slechts twaalf van de 26 korpsen slagen erin om conform de eis tachtig procent van de telefoontjes binnen twintig seconden aan te nemen.
Over de bereikbaarheid van het alarmnummer 112 zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken wel tevreden te zijn. Bijna alle korpsen halen de nieuwe, verhoogde norm om negentig procent van de oproepen binnen 10 seconden aan te nemen. Twee korpsen voldoen hier niet aan.
Verder blijkt uit het jaarverslag dat de politie vorig jaar 251.591 verdachten heeft aangeleverd bij het Openbaar Ministerie. Dat zijn vierduizend verdachten minder dan in het Landelijk Kader Nederlandse Politie 2007 was afgesproken.
Wel was het nog altijd een stijging van 8500 ten opzichte van 2006. Deze stijging werd vooral veroorzaakt door een toename in verdachten van vernielingen, aantasting van de openbare orde, geweld tegen personen en verkeersmisdrijven.
Het aantal politiemensen neemt zoals afgesproken toe. Vorig jaar telden de korpsen aan het eind van het jaar 765 mensen meer dan aan het begin van het jaar, in totaal 52.002. De doelstelling voor 2010 van 52.500 mensen komt duidelijk in zicht, concludeert het ministerie van Binnenlandse Zaken.
In het Landelijk Kader Nederlandse Politie (LKNP) hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en Justitie met de korpsbeheerders afspraken gemaakt op het gebied van ICT, personeel, materieel en bovenregionale samenwerking. De vooruitgang op deze terreinen worden beschreven in de jaarverslagen.
(Bron)

Geen opmerkingen: