vrijdag, mei 23, 2008

Gezinsleden verdacht van uitdroging zieke vader

DEN BOSCH - Justitie verdenkt een vrouw (66) en haar 42-jarige zoon uit Someren en Asten van het opzettelijk onthouden van zorg aan hun echtgenoot en vader, een MS-patiƫnt in een rolstoel.
Advocaat Richard van der Weide heeft dat vrijdag gezegd nadat beide verdachten donderdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter stonden in Den Bosch.
De man werd eind vorig jaar in het ziekenhuis in Roermond opgenomen, waarna een andere zoon voor de tweede keer aangifte deed. Justitie beschuldigt het duo van poging tot doodslag en mishandeling.
De eerste meldingen dateren uit 1999 en in 2001 deed het slachtoffer zelf aangifte. Hij kreeg nauwelijks te drinken en zijn hulpgeroep bleef regelmatig onbeantwoord.
De rechter verlengde donderdag het voorarrest van beide verdachten. Ze worden binnenkort onderzocht in het Pieter Baan Centrum.
Van der Weide, advocaat van de zoon, vraagt zich af waarom justitie nu pas in actie is gekomen. Bovendien is er volgens hem over de gemelde mishandelingen slechts summiere medische informatie beschikbaar.
De rechtbank heeft om aanvullende informatie gevraagd. Het onderzoek in het Pieter Baan Centrum is volgens de raadsman veel te zwaar.
Het Openbaar Ministerie in Den Bosch was vrijdag niet bereikbaar.
(Bron)

Geen opmerkingen: