maandag, mei 19, 2008

Zuid-Afrikanen vallen buitenlanders aan

JOHANNESBURG - In de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker zes mensen gedood en vijftig gewond geraakt bij aanvallen van Zuid-Afrikanen op buitenlanders.
Sinds vorige week zijn buitenlanders, met name Zimbabwanen, het doelwit van bendes met machetes en geweren. Het dodental sinds vrijdag is opgelopen tot zeker twaalf.
De Zuid-Afrikanen in de armste wijken van de stad beschuldigen de buitenlanders ervan hun banen te stelen. "De sfeer is heel gespannen", aldus een woordvoerster van de politie zondag. "De politie werkt de klok rond. In heel Johannesburg vinden ongeregeldheden plaats."
De bendes hebben een spoor van vernieling achtergelaten. Ze plunderden winkels van buitenlanders en staken hun auto's in brand. De politie heeft honderden arrestaties verricht.
De meeste immigranten die afgelopen jaren naar Zuid-Afrika zijn gegaan, komen uit het naburige Zimbabwe. Drie miljoen Zimbabwanen ontvluchtten de economische en politieke crisis in hun eigen land.
(Bron)

Geen opmerkingen: