vrijdag, mei 23, 2008

Uitbreiding compensatie eigen risico in de zorg

DEN HAAG - Meer mensen krijgen volgend jaar compensatie voor het eigen risico in de zorgverzekering. Ook mensen die de afgelopen twee jaar veel geld uitgaven aan ziekenhuiszorg of medisch specialisten krijgen geld terug.
Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten op voorstel van minister Ab Klink (Volksgezondheid). Het gaat om 50.000 patiƫnten die nu ook compensatie krijgen voor het eigen risico, dat dit jaar 150 euro bedraagt.
Tot nu toe kreeg alleen een groep van 1,9 miljoen verzekerden die langdurig medicijnen gebruikten of langer dan een half jaar in een verpleeg- of verzorgingshuis zitten, geld terug. Dit jaar is dat 47 euro.
De behandeling van ernstige dyslexie bij kinderen komt per 2009 in het basispakket van de zorgverzekering. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten. De maatregel kost een kleine 28 miljoen euro per jaar.
Het kabinet komt met de maatregel tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer, die de diagnose en de behandeling van ernstige dyslexie vergoed wilde hebben. De vergoeding geldt voor kinderen die 7 of 8 zijn als zij voor het eerst behandeling nodig hebben. Dat is de leeftijd waarop de aandoening het vaakst wordt geconstateerd.
(Bron)

1 opmerking:

Anoniem zei

Volgens mij hebben ze voorts allemaal dyslexie als je het zpelluh af en toe ziet.