zondag, juli 13, 2008

Kleuter met koffers mee naar bagagekelder Schiphol

AMSTERDAM - Een 5-jarige Belgische kleuter is deze week via de loopband voor koffers in de bagagekelder van Schiphol terechtgekomen.
Zijn moeder en een omstander die achter hem aan waren gegaan, kwamen ook in de kelder terecht. Allen bleven ongedeerd.
De kleuter stond donderdagmiddag met zijn ouders bij de incheckbalie en klom al spelend de loopband voor de bagage op, vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.
Zodra zijn moeder ontdekte dat hij met de koffers werd afgevoerd, sprong ze achter hem aan. Een omstander deed hetzelfde en samen belandden ze ongeveer een halve meter lager in de kelder.
Ondertussen hadden omstanders het drietal opgemerkt. Ze drukten op de noodknop en voorkwamen dat ze nog verder werden meegenomen tussen de koffers.
De marechaussee hielp de kleuter en zijn redders weer naar boven. Ze waren volgens de woordvoerder flink geschrokken, maar konden hun reis gewoon vervolgen.
Dat een reiziger in de bagagekelder terechtkomt, is zeldzaam. De woordvoerder herinnert zich enkel nog drie baldadige Noren die vorig jaar de band op klommen en zich met de koffers mee lieten voeren. Zij kregen een boete.
(Bron)

Geen opmerkingen: