woensdag, juli 16, 2008

Zeeuwse autoriteiten waarschuwen voor duingraven

AMSTERDAM - De Zeeuwse autoriteiten zijn een campagne begonnen waarmee ze toeristen waarschuwen voor de gevaren van het graven in duinen. Dat meldt het AD.
Dinsdag overleed in Groede een 12-jarige Duitse jongen die bedolven raakte in een zelfgegraven tunnel; vorige week overkwam een 17-jarige jongen in Belgiƫ hetzelfde.
"Het heeft geen zin de duinen ontoegankelijk te maken voor strandgangers, want veel mensen trekken zich van prikkeldraad niks aan of zien daar juist een uitdaging in om toch de duinen in te trekken", zegt locoburgemeester Henk Luijendijjk van de gemeente Sluis.
Volgens de Stichting Strandexploitatie Walcheren worden wekelijks gravende kinderen uit de duinen gehaald.
Lukas Fransen, directeur van de stichting die het strand van de gemeente Veere beheert, laat in een reactie weten dat er elke week kinderen uit de duinen worden gehaald die zich een weg graven in het zand. "Het zijn gek genoeg toch vooral de Duitsers die extreme kuilen graven. Vaak zien we dat de vaders zelf gewoon meedoen."
Meer controle in het duingebied lijkt geen optie. Fransen: "Wij hebben helaas ook wel eens een ongeluk met dodelijke afloop meegemaakt. Onze strandwachten letten extra goed op de duinen, maar daar kun je ook niet overheen kijken."
(Bron)

Geen opmerkingen: