zondag, juli 13, 2008

Weinig belangstelling voor Neil Young op Bospop

WEERT - Hij moest de publiekstrekker van Bospop worden, Neil Young, maar het publiek bleef weg. Voor een bedrag van rond de 750.000 euro gecontracteerd wist de rocklegende vrijdagavond slechts een schamele achtduizend fans naar het festivalterrein in Weert te lokken.
Om het optreden mogelijk te maken, had de organisatie niet alleen een bom geld op tafel moeten leggen, maar moest zij ook voldoen aan allerlei eisen van Young. Alle TL-lampen moesten uit het gastenverblijf gedraaid worden en vervangen door zacht licht.
Ook moest alle schreeuwerige Coca-Cola-reclame van het terrein verwijderd worden. En dat is slechts een greep uit de vele eisen van de 62-jarige muzikant.
Zelfs Pinkpop is er nooit in geslaagd Neil Young te strikken voor een optreden. Bospop wel. Pinkpopbaas Jan Smeets reisde zelfs naar de kleine concurrent af om vrijdagavond naar zijn idool te komen kijken.
Het concert van Young was technisch perfect, het publiek zong uit volle borst mee. Organisator Paul Adriaens van Bospop denkt dat hij toch wel uit de kosten komt.
Zaterdag was met 12.000 bezoekers uitverkocht, zondag kwamen ruim 10.000 fans naar het festival.
Hoogtepunt zaterdag was een wervelend optreden van de 60-jarige gitarist Carlos Santana, die op 28 juni in Boedapest nog voor 300.000 fans excelleerde."Een feest vanaf het begin tot het einde", zei Adriaens.
Bospop geeft ook ruimte aan nieuw talent, zoals de 17-jarige Jimmy Bowskill uit Canada, die zaterdag op zijn gitaar tekeerging alsof hij al tientallen jaren de blues speelt. Ex-Rolling Stone Mick Taylor liet verstek gaan; hij heeft volgens Adriaens weer eens liefdesverdriet.
De muzikanten van afsluiter ZZ Top liepen zondag al vroeg over het terrein om er van de bands te genieten.
De sfeer op het terrein was zoals gebruikelijk gemoedelijk. Bospop kent een groeiende schare van trouwe fans, meest 40-plussers.
Begonnen op een boerenkar op een schoolplein in 1981, van stroom voorzien met een verlengsnoer van 600 meter, geleend van een boer aan de overkant, waarbij de catering bestond uit welgeteld één frituurpan, klom Bospop naar steeds grotere hoogten.
Adriaens kijkt terug op een geslaagde 28e editie van Bospop. "Zo'n line-up als dit jaar is niet meer te evenaren", zei hij zondag.
(Bron)

Achtduizend mensen. Wat een schande.

Geen opmerkingen: