donderdag, juli 17, 2008

Meeste Egyptische mannen vallen vrouwen lastig

CAIRO - Bijna tweederde van de Egyptische mannen heeft toegegeven vrouwen seksueel te hebben lastiggevallen. Volgens de meesten is het de schuld van de vrouwen zelf.
Dat toont een donderdag gepubliceerde enquête van het Egyptische Centrum voor Vrouwenrechten.
Het lastigvallen betreft onder meer aanraken van en lonken naar vrouwen, het maken van seksuele opmerkingen en het tonen van het mannelijk geslachtsdeel. "Dit is een ernstig probleem aan het worden in de Egyptische maatschappij", luidde het verslag.
Ruim 2000 mannen en vrouwen waren in de hoofdstad Caïro ondervraagd. Van de Egyptische vrouwen zei 83 procent te zijn lastiggevallen en bij buitenlandse vrouwen ging het om 98 procent. De helft van de vrouwen liet weten dat het dagelijks gebeurt.
De vrouwen klaagden tegen de onderzoekers over de ongewenste mannelijke aandacht, maar slechts een zeer klein aantal had het aangegeven bij de politie. De meesten dachten dat het toch niets zou helpen. Daarnaast waren sommigen bang dat het hun reputatie zou schaden.
Ondanks de conservatieve inslag van de traditionele islamitische samenleving, gaven de mannen toe dat ze ook vrouwen met hoofddoekjes lastigvielen.
Een meerderheid van zowel mannen als vrouwen vond dat vrouwen die strakke kleding droegen, de ongewenste intimiteiten aan zichzelf te danken hadden. De ondervraagde vrouwen vonden echter dat ze zelf conservatieve kleding droegen.
(Bron)

Dus als zo'n gast met zijn piemel begint te zwaaien, is het de schuld van de vrouw? Wat een macht hebben we toch! Die arme kerels! Als was in onze handen, willoos, alleen luisteren ze nog niet helemaal goed. Maar dat komt nog wel.

Geen opmerkingen: