woensdag, juli 16, 2008

Moeder dode peuter Staphorst aangehouden

ZWOLLE - De 29-jarige moeder van het 3-jarige meisje dat dinsdag dood werd aangetroffen in haar ouderlijk huis in Staphorst, is aangehouden.
Justitie verdenkt de vrouw uit Staphorst van betrokkenheid bij de dood van het kind. Het Openbaar Ministerie maakte dat woensdag bekend. De aanhouding had dinsdagavond plaats.
Familieleden vonden de peuter hangend aan een touw. Reanimatie mocht niet meer baten, aldus justitie. Sectie moet uitwijzen wat precies de doodsoorzaak is.
De echtgenoot en vader van het vier kinderen tellende gezin was op het moment van het drama niet thuis. De kinderen en hun vader worden in de familiekring opgevangen.
Justitie bekijkt ook of het gezin bekend is bij hulpverleningsinstanties, "gezien de kennelijke nood binnen het gezin". Volgens de gemeente Staphorst is dat niet het geval.
Burgemeester Joop Alssema liet woensdagmiddag weten contact te hebben gehad met diverse hulpverleningsinstellingen en volgens hem is er geen hulpvraag geweest vanuit het gezin.
Alssema zei geschokt te zijn door het gezinsdrama. Hij heeft inmiddels contact gehad met de familie en zijn deelneming betuigd.
De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
(Bron)

Geen opmerkingen: