woensdag, oktober 22, 2008

Drie Amsterdamse juweliers overvallen

AMSTERDAM - Overvallers hebben het woensdag gemunt op Amsterdamse juweliers. Twee zaken in de binnenstad waren in de ochtend het doelwit. 's Middags sloegen daders toe bij een derde juwelier.
Bij twee van deze overvallen is een onbekende buit meegenomen, aldus een politiewoordvoerder.
Een winkel in de sjieke PC Hooftstraat was het eerste aan de beurt. Twee gewapende Amsterdammers, 18 en 19 jaar oud, ramden met een auto de pui van de zaak. Hierdoor vielen geen gewonden. Ze vluchtten vervolgens zonder juwelen op een scooter. De politie heeft hen na een achtervolging kunnen aanhouden op het Amstelstation.
De tweede overval had plaats in de Kalverstraat. Vier, eveneens gewapende, verdachten sloegen hier de vitrines in en gingen er met een onbekende buit te voet vandoor. Van hen ontbreekt nog elk spoor. Niemand raakte gewond.
Het derde incident had plaats in de Albert Cuypstraat. Daar slaagden drie gewapende overvallers erin de vitrines kapot te slaan. Ze gingen er met een eveneens onbekend aantal sieraden vandoor. Een van hen werd tijdens de vlucht in de kraag gegrepen door getuigen. Tijdens een worsteling die daarop ontstond, loste hij een schot. Volgens een politiewoordvoerder raakte niemand gewond.
De politie kon nog niet zeggen of de overvallen iets met elkaar te maken hebben.
(Bron)

Geen opmerkingen: