woensdag, oktober 22, 2008

Mannen opgepakt voor afpersen militair om usb-stick

AMSTERDAM - Twee mannen uit Den Haag zijn zondagavond door de marechaussee aangehouden op verdenking van afpersing. Het duo zou een usb-stick met Defensie-informatie hebben gevonden en de eigenaar ervan hebben afgeperst.
De twee Hagenaren van 28 en 29 jaar beweren de stick bij een wasstraat te hebben gevonden. Op de stick vonden ze privémateriaal van een militair maar ook vrachtbrieven van Defensie voor militairen in Uruzgan.
De militair werd gedwongen geld te overhandigen, anders zouden de twee het verlies van de stick in de media bekendmaken.
Omdat de militair weigerde op het verzoek van de afpersers in te gaan, stapten de twee naar de media om het verlies van de stick en de daarop aanwezige informatie wereldkundig te maken.
De militair besloot vervolgens de marechaussee van de afpersing op de hoogte te brengen. Die zette een val op waarbij er geld zou worden overhandigd. Bij die transactie werden de twee afpersers opgepakt.
Of ook de militair wordt vervolgd voor het slordig omgaan met Defensie-informatie is nog niet bekend. Overigens benadrukt de marechaussee dat het niet om vitale informatie gaat.
(Bron)

Geen opmerkingen: