dinsdag, oktober 21, 2008

Paardmisbruiker hoort celstraf eisen

AMSTERDAM- Een 23-jarige Amsterdammer die op heterdaad werd betrapt bij het seksueel misbruiken van een paard heeft dinsdag drie jaar cel tegen zich horen eisen, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Ook moet Jody van G. zich als het aan justitie ligt laten behandelen in een psychiatrische kliniek. Hem is dierenmishandeling en poging tot doodslag ten laste gelegd.
Een stalknecht van een manege in Doorwerth betrapte de half ontklede Van G. in november 2006. Vervolgens probeerde de Amsterdammer, die met een groep medescholieren op excursie was in de Gelderse plaats, de knecht te wurgen. Het incident werd vastgelegd door bewakingscamera's in de stal.
Van G. betuigde tegenover de rechtbank in Arnhem eerder al spijt. Hij had naar eigen zeggen flink geblowd en gedronken en besloot vervolgens in de manege een paard te misbruiken. De verdachte wil zich laten behandelen voor zijn agressieve en seksueel afwijkende gedrag. Volgens gedragsdeskundigen kan Van G. snel agressief worden. Ook zou hij moeilijk kunnen omgaan met zijn seksuele behoeften.
De Amsterdammer zit al twee jaar vast. De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.
(Bron)

Geen opmerkingen: