zaterdag, juli 24, 2010

Chaotische mannen lopen promoties mis'

AMSTERDAM - Op tijd komen en een opgeruimd bureau hebben zijn voor sommigen wellicht niet meer dan triviale details, maar op de lange termijn blijken die 'details' tamelijk invloedrijk. Ze kunnen promoties zelfs maken of breken.
Zaken als punctualiteit, terugbellen, het halen van deadlines en het hebben van een georganiseerde werkplek, vertellen de baas iets over een -al dan niet aanwezig- opgeruimd karakter van een werknemer. Een eigenschap waarin vrouwen de overhand hebben, zo blijkt uit Brits onderzoek.
4000 werknemers werden aan de tand gevoeld om tot deze conclusie te komen, aldus de Daily Mail woensdag. Hieruit bleek dat vrouwen niet alleen vaker hun computerbestanden organiseren (ruim de helft, tegenover een derde van de mannen), maar er ook vaker een opgeruimd bureau op nahouden. Van de dames betitelt 40 procent haar werkplek zelfs als brandschoon, tegenover 30 procent van de mannen.
43 procent van de vrouwen noemt zichzelf bovendien 'erg georganiseerd'. 32 procent van de mannen kon dit zeggen.
Van de mannen geeft één op de tien toe helemaal geen structuur te kennen in hun werkleven en evenzoveel heren zeggen dan ook wel eens op de vingers getikt te zijn wegens 'gebrekkige organisatie'.
Eén op de twintig mannen zag een promotie aan zijn neus voorbij gaan omdat de baas het chaotische gedrag ook opgevallen was. Hoeveel vrouwen hetzelfde kunnen zeggen, wordt door de krant niet gezegd.
Karren Brady, deelneemster aan de Britse variant van The Apprentice, heeft echter geen overtuiging meer nodig. "Goed georganiseerd zijn kan je op je werk echt helpen beter te presteren, en je baas weet of je je zaken op een rij hebt of niet", stelt ze. "Als je zijn maatstaven niet tegemoet komt, zul je promoties aan je voorbij zien gaan."
(Bron)

Geen opmerkingen: