donderdag, juli 22, 2010

Gedeeltelijk kaal steeds populairder

AMSTERDAM – Niet alleen kleding uit de jaren '80 is hip, ook kapsels uit dat tijdperk zijn weer helemaal terug in de mode. Haarsalons melden dat steeds meer vrouwen hun lange lokken inruilen voor een gedeeltelijk kaal geschoren hoofd.
Ooit was het kapsel alleen voorbehouden aan punkers. Maar popster David Bowie zette in de jaren '80 de trend door zijn haar in de gedeeltelijk geschoren coupe te dragen.
Nu heeft het Engelse model Alice Dellal de stijl weer terug op de kaart gezet. Niet lang nadat zij haar lokken bij liet knippen gingen ook zangeressen Rihanna, Cassie, Sarah Harding (Girls Aloud), Mel B. en Amelle van de Sugababes overstag. Daarna sloeg het kapsel aan bij gewone mensen. [Gewone mensen???]
"Deze stijl is zo populair geworden omdat het voelt als iets aparts en anders", zegt Jason Cocking, directeur van de bekende Engelse haarsalon Lisa Shepherd tegen de Daily Mail.
Er zijn verschillende gradaties mogelijk van deze haartrend. Sommige mensen pakken groots uit en kiezen voor de helft aan lange lokken en de helft kaal. Anderen scheren maar een klein stukje van hun haar af en laten de rest in laagjes knippen.
(Bron)

Geen opmerkingen: