dinsdag, juli 20, 2010

KPN en Hi getroffen door storing

AMSTERDAM - KPN kampte dinsdagochtend en -middag met een storing op het ADSL-netwerk. Enkele honderden klanten zaten daarom zonder internet en telefoon. De problemen waren rond 14.00 deels opgelost.
KPN meldde de storing op de website. Het ging om een groot gebied waaronder onder andere de steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zoetermeer en Amersfoort.
KPN-woordvoerster Liselore Stuut heeft inmiddels bevestigd dat een kabelbreuk in de buurt van Rotterdam de oorzaak is van de storing. Volgens Stuut was niet iedereen in de getroffen gebieden van ADSL verstoken, omdat sommige centrales het signaal kennelijk nog wel kunnen doorgeven.
Het zou gaan om enkele honderden klanten. "Onze medewerkers ter plaatsen hebben het probleem inmiddels onderzocht en hebben een diagnose gesteld. Er wordt nu met man en macht gewerkt aan een oplossing", aldus Stuut tegenover NU.nl
Rond 14.00 uur konden een aantal klanten volgens de zegsvrouw weer gebruik maken de diensten van KPN: "We hebben een aantal klanten gerouteerd, zij krijgen dus internet en telefonie via een andere weg."
Klanten van Hi, de mobiele provider van KPN, hadden ook last van de storing. Er kwamen verschillende klachten binnen over langzaam of niet functionerend mobiel internet. Dat meldde de provider via Twitter.
Vanaf 13.30 uur zouden verschillende klanten ook weer gebruik kunnen maken van het mobiele internet.
In Utrecht hoefde dinsdag niet betaald te worden voor een parkeerplek. Door de storing bij provider KPN waren alle parkeerautomaten buiten dienst. Dat meldde de gemeente Utrecht.
Sinds 10.30 uur kon er bij geen enkele automaat meer een kaartje gekocht worden. Zolang de machines niet werken, schreven parkeerwachters ook geen boetes uit. ''De apparaatjes waarmee ze dat doen hadden bovendien last van dezelfde storing'', aldus een zegsman.
(Bron, met lijst van gemeentes waar de storing was)

Geen opmerkingen: