zondag, juli 18, 2010

Straatrover delft onderspit tegen bejaarden

BREDA - Een 32-jarige zwerver zal zich vermoedelijk voortaan serieus afvragen of het beroven van twee oudere vrouwen wel zo'n verstandige actie is.
De man beroofde zondagochtend op de Schorsmolenstraat in Breda een 90-jarige vrouw van haar tas. De straatrover had echter buiten haar 78-jarige zus gerekend die de man tegen de grond werkte en bovenop hem ging zitten, meldde de politie.
De twee zussen hadden net een kerkdienst bezocht toen de overvaller toesloeg. Hij rukte de tas uit de handen van de 90-jarige waarop haar zus in een reflex de man vastpakte en hem op de grond duwde.
Ze ging bovenop hem zitten, maar de straatrover was te sterk voor haar en vluchtte weg. De 78-jarige ging nog achter hem aan, maar het enige dat zij vond waren de slippers van de man.
Een getuige van de straatroof had eveneens de achtervolging ingezet en wees een paar straten verderop de politie op de vermoedelijke dader. Deze werd onder meer herkend aan zijn blote voeten. De tas van het 90-jarige slachtoffer is overigens nog niet terecht. De kranige zussen raakten beiden lichtgewond.
(Bron)

Geen opmerkingen: