maandag, oktober 04, 2010

Aboutaleb waarschuwt criminele Antillianen

ROTTERDAM - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft zondag stevige taal geuit tegen criminele jongeren van Antilliaanse afkomst.
''We kunnen niet accepteren dat de wapens in Rotterdam gaan regeren. Dat nooit", zei de burgemeester na afloop van een protestmars tegen het geweld in de Antilliaanse gemeenschap. "Iedereen die over de schreef gaat, kan rekenen op een stevige aanpak''.
Onder het motto Stop the Violence liepen zo'n 150 mensen door Rotterdam-Zuid. De merendeels Antillianen droegen T-shirts met daarop Stop the Violence en dezelfde tekst in het Papiaments.
Ook droegen de deelnemers witte ballonnen en spandoeken. Een brassband begeleidde de demonstranten. De organisatie van de mars had gerekend op duizend mensen.
De mars van zondagmiddag was georganiseerd door verschillende organisaties voor Antillianen en Arubanen naar aanleiding van enkele geweldsincidenten van de afgelopen weken.
Daarbij waren zowel verdachten als slachtoffers van Antilliaanse afkomst. Met de protestmars wilde de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap eilandgenoten oproepen de wapens in te leveren.
Burgemeester Aboutaleb wees er op dat het aantal Antilliaanse jongeren dat in aanraking komt met politie en justitie afneemt, maar dat er een minderheid is die niet van de wapens kan afblijven en grof geweld gebruikt.
''Die wapens moeten de stad uit en de ouders van de jongeren hebben daartoe de sleutel in handen. We kunnen als gemeente veel doen, maar uw kinderen normen en waarden bijbrengen moet u zelf doen'', aldus Aboutaleb.
(Bron)

Geen opmerkingen: