vrijdag, oktober 08, 2010

Actie voor spoorverdubbeling Almere-Amsterdam

DEN HAAG - GroenLinks en FNV Spoor voeren vanaf donderdag actie voor een verdubbeling van het spoor tussen Almere en Amsterdam.
Onder het motto 'enkel spoort niet' worden op diverse perrons de komende tijd handtekeningen ingezameld. Ook kan op internet een petitie worden ondertekend.
De zogeheten Flevolijn tussen Almere en Amsterdam zou worden verdubbeld, maar het ministerie van Verkeer en Waterstaat kwam daar onlangs op terug.
De kosten van 240 miljoen euro zouden ruim worden overschreden. Het ministerie stelt nu dat op basis van de huidige infrastructuur en het huidige budget de doelstellingen gehaald kunnen worden, onder meer door meer treinen te laten rijden en keersporen bij Almere aan te leggen.
Volgens GroenLinks en FNV is dit echter niet genoeg. “Nu al zitten veel treinen overvol. Dat wordt nog erger als Almere verder groeit en de Hanzelijn (spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle, red.) wordt opgeleverd”, waarschuwt GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent.
Van Gent vindt de uitgaven voor wegen en spoorwegen niet in verhouding staan. “Voor de verbreding van de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere is vier miljard uitgetrokken. Terwijl de treinreizigers opgepropt in een verlaagde trein moeten blijven staan.”
Donderdag vergadert de Tweede Kamer met minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) over dit onderwerp.
(Bron)

Geen opmerkingen: